Home » Recensies » In- en uitpakken met Milan

In- en uitpakken met Milan

Milan Tissen is 24 jaar en geboren in Blaricum. Destijds zijn de ouders van Milan in de polder komen wonen vanwege de rust. Sinds kort heeft hij Emmeloord verruild voor het fraaie Genemuiden. In Genemuiden start Milan met zijn vriendin in een prachtig eigen huis. Hij zit midden in een verbouwing. Maar maakt even tijd voor een persoonlijk interview.

Milan werkt als Expeditie Medewerker bij AES in Emmeloord. “Het is vooral gezellig. Ik pak elke keer met plezier de dozen uit – en het inpakken vind ik nóg leuker.

Lekker in- en uitpakken en fysiek bezig zijn.

Ik mis soms nog wat technische kennis en leer elke dag ontzettend veel bij. “ De persoonlijke achtergrond van Milan ligt bij de beveiliging. Daarvoor is de groene school (Aeres) afgerond in Emmeloord. Het lag Milan toch allemaal niet. Nu is hij hobbymatig bezig met computers en ICT en wordt hij met de dag technischer.

“Op familiefeestjes weet ik steeds vaker antwoord te geven op technische vragen. Vooral in de automotive. Ik krijg er echt voldoening uit.”

In maart 2020 is Milan begonnen bij AES. Eerst half op de route en half op de expeditie. Dit was de eerste ervaring met expeditie werk. Maar Milan pakte het op en vond snel een routine. Heel af en toe rijdt Milan nog een route, maar het is vooral binnen waar Milan zich op zijn gemak voelt. “Garanties afwikkelen is niet altijd leuk om te doen. Maar dat hoort ook bij mijn functie.“

Hoewel letterlijk de expeditie centraal in het filiaal in Emmeloord is gevestigd, is de expeditie ook figuurlijk de spil in de AES organisatie. “Mensen kunnen zich nogal eens vergissen in de drukte rondom de expeditie. Iedereen zit op zijn pakje te wachten. Soms komt er zoveel binnen, dan is het wel een uitdaging.”

Hoe gaat Milan de uitdaging aan? “Ik ben van mezelf erg rustig. Ik vind het belangrijk dat alles goed gebeurt en eigenlijk komt elke dag alles gewoon weer klaar. Ik werk veel en graag met Michael samen om alles op de juiste plaats te krijgen.”

Automatisering vindt Milan ook interessant. “Soms kan een proces sneller of eenvoudiger en daar werk ik graag aan mee. Automatisering en expeditie werk kan ik hier mooi combineren. Het nieuwe ERP systeem biedt ook veel meer kansen op mogelijkheden bij de expeditie. Leuk om mee te maken.”

milan online