Home » Recensies » Lemster dame met twee passies

Lemster dame met twee passies

Ruim een jaar werkt Angela Hoekman uit Lemmer in het AES filiaal in Lemmer. Vandaag staat ze op de expeditie en is ze druk bezig. Alles moet straks klaar staan voor de route. Ook is het haar taak om de locaties in het magazijn kloppend te maken voor het voorraadbeheer. Ervaring hierin had ze al opgedaan in een soortgelijke omgeving voor vrachtwagen onderdelen. Waar de passie voor automotive vandaag komt, weet Angela zelf ook niet goed.

Angela woont en werkt in Lemmer met haar partner en soms een weekend met bonusdochter. “Elke dag lunch ik met mijn team. Even een hapje eten met mijn collega’s. Samen met elkaar, dat vind ik belangrijk. Ik ben heel blij met dit bedrijf. Het bedrijf is meelevend. Een prettige werkgever waar je goed en open mee kan communiceren. Ik ben nooit bang om naar een leidinggevende toe te stappen. Het voelt een beetje als een familiebedrijf. Ik werk hier echt wel met heel veel plezier.” De eerste weken was goed aftasten. Maar voelde als een warm bad.

“Kijk je moet wel werken, maar er is altijd tijd voor een lolletje tussendoor.” Het werken in de nog wel te typeren als ‘mannenwereld’ bevalt Angela en het past bij haar. Bij AES werken inmiddels al 7 vrouwen, dus heel langzaam wordt AES iets vrouwelijker. “Als vrouw moet je wel wat stevig in je schoenen staan hier met de directe mannen. Maar ik vind het werken bij AES erg gezellig. Ik ga elke dag met heel veel plezier hierheen.”

Angela staat het liefst op de expeditie afdeling. “Zorgen dat alles keurig terecht komt, in het magazijn én bij de klant. Ik wil alles netjes hebben en ga niet naar huis voor alles voor mijn gevoel netjes is opgeruimd.”

Door de opleiding in de paardenhouderij bij AOC in Leeuwarden is Angela bekend met de agrarische branche. De technische kennis groeit elke dag door ‘learning on the job’.

Paarden zijn haar grootste hobby. Met een eigen paard, maar ook door het trainen van paarden van anderen is Angela regelmatig druk. Door een ongeluk met een eenspan is Angela tijdelijk uit de routine geweest. Gelukkig zijn de gevolgen niet te ernstig maar dagelijks ervaart ze de gevolgen nog. “Het ongeluk heeft best een grote impact gehad”.

Het lijkt soms van buitenaf eenvoudig wat we doen, maar het proces is echt interessant om te zien en houdt vaak meer in dan men denkt. Voordat een product naar een klant gaat, is er heel wat gebeurd. Daar gaat genoeg aan vooraf.

angela 1