Home » Recensies » Personeel hoort op de eerste plaats

Personeel hoort op de eerste plaats

Vanaf 1 juni 2021 werkt Amy Kloppers uit Emmeloord bij AES als HR medewerker. Haar functie kwam voort uit een afstudeeropdracht die zij in het halfjaar daar voorafgaand had uitgevoerd.

Amy’s afstudeeropdracht nam de status en frequentie van de functionerings- en beoordelingsgesprekken onder de loep. Ik zocht een leuk bedrijf voor mijn afstudeerstage. Na wat rondkijken en met met Laurence heb ik de afstudeeropdracht ingevuld.

Ik kreeg gelukkig veel ruimte voor mijn eigen invulling. Met goede begeleiding vanuit school en  AES is het een mooi afstudeerproject geworden. Het werd al snel duidelijk dat men met HR aan de slag moest  en snel wilde professionaliseren. ’Er kon eenvoudigweg onvoldoende tijd besteed worden aan personeelsmanagement”.
Amy vindt het belangrijk om de processen toegankelijk en inzichtelijk te maken voor personeel. “Denk hierbij onder meer aan een deel personeelsbeleid en alle zaken rondom verlof.”

Personeel is heel belangrijk, want zij zijn je bedrijf. Ik ben zelf erg behulpzaam en ik wil graag dat iedereen het naar zijn zin heeft. Ik streef naar het realiseren van de de meest ideale situatie voor iedereen. Tijdens mijn stages heb ik ook vooral gemerkt dat je je fijn moet voelen op je werk.”

“Voor HR is een nieuwe programma aangeschaft om snel te kunnen roosteren en voor meer inzicht in de bezetting. Er is inmiddels begonnen aan een personeelshandboek. Ook maken we stappen binnen de AES Academy om te zorgen dat iedereen blijft leren en ontwikkelen. Voor nieuw personeel willen we ook een warm(er) welkom verzorgen!”
Amy heeft in de toekomst plannen om de Post HBO Strategische HRM te volgen. Ik doe nu eerst ervaring en kennis op om hier straks klaar voor te zijn.”

 

“HRM staat nooit stil en er is altijd wat te doen. Ik vind het heel leuk om bij AES te werken en ga nooit met tegenzin naar mijn werk. Het is een uitdaging maar daar heb ik voor gekozen.”

“We professionaliseren steeds meer. Ook op HR gebied en dat moet ook, want personeel hoort op de eerste plaats.”

IMG_2469