ESS systeem leverancier

AES Technische Groothandel levert complete ESS sets uit voorraad aan bedrijven uit bijvoorbeeld de installatiebranche. Wij leveren niet alleen componenten, de professionele gebruiker voorzien we graag van deskundig technisch advies. Victron en MG Energy zijn onze belangrijkste partners op het gebied van Energy Storage Systems. Om de installatie compleet te maken levert AES overig materiaal uit voorraad: Kabel, kabelogen, zekeringen en zekering houders.

Doe een vrijblijvende aanvraag
Check onze actuele voorraad

Door het combineren van verschillende merken op het gebied van Lithium accu’s en omvormers is AES in staat om een kwalitatief hoogwaardig systeem aan te bieden voor een gunstige prijs.

In onderstaand artikel geven we alvast een globale uitleg van de verschillende componenten en de werking van deze onderdelen.

victron zonnpaneel
vrm victron

Wat is een ESS systeem?

Een energieopslagsysteem (ESS) is een specifiek type energie systeem dat een aansluiting op het elektriciteitsnet integreert met een omvormer/acculader. Het syteem bestaat uit verschillende componenten. Een omvormer, GX apparaat en een accusysteem. Het ESS slaat gedurende de dag zonne-energie op in de accu voor eventueel later gebruik wanneer de zon niet schijnt.

Energy Storage System

ESS systemen kunnen op drie manieren worden ingezet: Voor eigen gebruik, als back-up systeem of een mix van beide.

Er kan bijvoorbeeld 30 % van de accucapaciteit gebruikt worden voor eigenverbruik en de overige 70 % beschikbaar houden als back-up in het geval van een storing van het elektriciteitsnet.

Wanneer er meer PV-vermogen is dan nodig voor het voeden van de belastingen, wordt de overtollige PV-energie opgeslagen in de accu. Die opgeslagen energie wordt dan gebruikt om de belastingen te voeden op momenten dat er een tekort aan PV-vermogen is.

Het percentage van de accucapaciteit dat voor eigenverbruik wordt gebruikt, is instelbaar. Wanneer een stroomstoring in het elektriciteitsnet bijna nooit voorkomt, kan er voor worden gekozen om 100% van de beschikbare stroom beschikbaar te maken voor eigen gebruik.

Cerbo GX monitoring

Victron Cerbo GX communicatiecentrum geeft altijd de optimale controle over het  ESS systeem. Maak eenvoudig verbinding via het Victron Remote Management (VRM)-portal, of krijg rechtstreeks toegang via de aparte GX Touch, een multifunctioneel scherm (MFD) of de VictronConnect-app dankzij het ingebouwde WiFi-toegangspunt.

Deze Cerbo GX oplossingen van Victron  maken het mogelijk om altijd en overal overzicht en controle over het ESS systeem te houden.

victron cerbo gx
victron multiplus

Omvormer voor ESS Systeem

De Victron MultiPlus omvormer is een belangrijk onderdeel van het ESS. Deze zorgt voor een flexibele combinatie met MPPT-zonneladers of netgekoppelde PV-omvormers.

De MultiPlus is een gecombineerde omvormer en lader. De vele functies omvatten een sinusgolf omvormer, adaptief laden, hybride PowerAssist technologie en meerdere systeemintegratie functies.

Het kan lastig zijn om de juiste type Victron omvormer te selecteren, onze technisch specialisten helpen graag om alle componenten goed op elkaar af te stemmen.

Lithium accu

Lithium accu’s zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van het ESS systeem. Om aan iedere systeemvraag te kunnen voldoen levert AES meerdere merken: MG batterijen, Victron batterijen en Pylontech. Let bij het selecteren van de accu op de het kiezen van d juiste merken en specificaties. Victron heeft een handige lijst opgesteld met alle merken die beschikbaarheid met Victron ESS ondersteunen.

Wilt u graag een prijsaanvraag doen voor MG batterijen of bent u op zoek naar Pylontech thuisbatterij ? Doe een aanvraag bij onze technische verkoop specialisten.

Doe een vrijblijvende aanvraag
mg accu