Kies de juiste compressor

Creemers luchtcompressoren is een gevestigd merk op het gebied van persluchttechniek. Creemers heeft voor vrijwel iedere toepassing een juiste oplossing. Of het nu gaat om een schroefcompressor, zuigercompressor of een brandstof aangedreven compressor, Creemers staat voor betrouwbaarheid en een hoog service niveau.

De meeste gestelde klantvraag op het gebied van lucht compressoren is ongetwijfeld welke compressor heb ik nodig? Om de keuze overzichtelijk te houden maken we allereerst onderscheid in zuigercompressoren voor incidenteel lucht gebruik of schroefcompressoren voor constant luchtgebruik zoals bijvoorbeeld spuit of schuurwerkzaamheden.

In dit artikel gaan we in op de verschillende series zuiger compressoren van Creemers.

creemers compressor
creemers mobiele compressor
mobiele compressor

Mobiele zuigercompressor

Creemers levert verschillende series compressoren afhankelijk van de werkzaamheden en toepassingen. Voor mobiele toepassingen op locatie heeft Creemers de mobiel serie in het programma.  Deze compressoren kenmerken zich door de combinatie van een laag gewicht met een hoge luchtopbrengst.

Het kleinste model uit de serie is een olievrije compressor standaard uitgerust met een passende orion luchtkoppeling. Uitermate geschikt voor lichte werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het oppompen van banden, schoonblazen en lichte niet werkzaamheden.

Voor iets zwaardere toepassingen waar een hogere luchtopbrengst en werkdruk worden gevraagd wordt de direct aangedreven zuigercompressor of de de v snaar aangedreven compressor geadviseerd. Verkrijgbaar in 220 of 400 Volt uitvoering.

Houd met de keuze van een mobiele compressor dus rekening met uw stroom aansluiting, hoe compact moet de compressor zijn en wat is de verwachtte luchtopbrengst? Deze mobiele serie van Creemers is alleen geschikt voor ”lichtere” mobiele werkzaamheden.

Creemers ZKG CSG en SGC serie

Creemers luchtcompressoren voor zwaardere toepassingen zijn verkrijgbaar in de ZKG, CSG en Creemers SGC serie. Deze serie bestaat standaard uit een volledig gietijzeren pomp. Graag laten wij de belangrijkste verschillen zien om de juiste keuze makkelijker te maken.

ZKG serie

De ZKG serie is ideaal voor perslucht op een bestaand systeem en wordt geleverd op een frame en is V-snaar aangedreven met stalen beschermkap.

CSG serie

De Creemers CSG compressor met een 50 tot en met 500 Liter ketel en heeft een een werkdruk van 10 of 15 Bar. Leverbaar in een 220 Volt of 400 Volt variant. Ontworpen voor langdurig en intensief gebruik.

Creemers SGC serie

De Creemers SGC serie is vergelijkbaar met de CSG serie met belangrijkste verschil het geluidsniveau. De SGC is een compressor met een laag geluidsniveau. Deze standalone compressor word geleverd zonder ketel in combinatie met een gietijzeren pomp. Verkrijgbaar in een werkdruk van 10 of 15 Bar.

creemers ZKG 550
creemers SGC serie
creemers engineair

Compressor engineAIR

Perslucht als er geen elektriciteit beschikbaar is. De engineAIR
zuigercompressoren worden aangedreven door een
benzine of dieselmotor. Verkrijgbaar in een draagbare, mobiele of stationaire variant en ideaal voor locaties zoals bouwplaats, service bus of open veld.

De Creemers SG 998 DW persluchtinstallatie voor inbouw in een servicebus of op een trailer. Deze 3 in 1 machine met compressor, generator en persluchtketel wordt aangestuurd door een dieselmotor.

Creemers cleanAIR

Olievrije compressoren zijn ontworpen om hoge eisen te stellen aan zuiverheid van perslucht. De cleanAIR serie kenmerkt zich door een laag geluidsniveau en een hoge betrouwbaarheid. Leverbaar in 3 varianten cleanAIR CLR, cleanAIR CLR S en de cleanAIR CNR.

De cleanAir serie heeft voor gebruiks die hoge eisen stellen aan olievrije perslucht nog een extra oplossing in huis. De spiralAIR serie.  Deze compressoren zijn ISO 8573-1 met klasse 0 gecertificeerd, wat perslucht van de hoogste zuiverheid vertegenwoordigt.

Wilt u meer informatie over de Creemers spiralAir serie? Neem dan contact op met onze verkoop binnendienst.

Creemers cleanair