Purform

Purform® verbetert de prestaties van polyurethaanoplossingen, zonder de ongewenste monomeercomponenten in de producten. De Purform® technologie combineert de beste mechanische prestaties met een uitstekende hechting op een breed assortiment van materialen, een superieure duurzaamheid, zelfs in ruwe omgevingen en een eersteklas UV-bestendigheid. In vergelijking met alternatieve lijmen en afdichtingsmiddelen zoals met silaan gemodificeerde polymeren (SMP), siliconen, acrylaatdispersies of polysulfiden, zijn polyurethanen beter in staat om de verschillende aspecten van uw specificaties en behoeften in evenwicht te brengen.

Waarom AES Purform verkoopt

Met Purform® heeft Sika een nieuwe technologie ontwikkeld die de prestaties van Sikaflex® lijmen, afdichtingsmiddelen en vloersystemen verbetert. Deze producten hebben een ultralaag gehalte aan vrij monomeer diisocyanaat. Gebruikers van de Purform® technologie profiteren van de unieke prestaties van polyurethaan. Specifieke REACH gezondheids- en veiligheidsopleidingen zijn niet nodig. De blootstelling aan chemicaliën wordt verminderd en tot een absoluut minimum beperkt.

Voordelen Purform

  • Alleen polyurethanen kunnen voldoen aan hoge sterkte- en modulus specificaties zoals vereist in de automobielindustrie.
  • Polyurethanen bieden een hogere rek bij lage spanning en een betere herstelsnelheid dan SMP-oplossingen.
  • Polyurethanen zijn uitstekend bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht, chemicaliën en mechanische schokken en kunnen zo worden geformuleerd dat ze zeer goed bestand zijn tegen UV-veroudering.
  • Lijmen en afdichtmiddelen zijn vrij van gevarenetiketten. Werknemers worden minder blootgesteld aan chemicaliën en er is geen veiligheidstraining nodig