AES Technische Groothandel onder de vlag van AllParts

12 jan 2021

AES mag de naam AllParts voeren. AllParts is een sterk, onafhankelijk netwerk van bijna zestig zelfstandige Nederlandse automaterialengrossiers. Intensievere samenwerking zorgt ervoor dat AllParts AES voortaan nog pro-actiever en efficiënter kan opereren.

Doordat bedrijfsprocessen bij AllParts beter en slimmer kunnen worden ingericht is er nog meer tijd voor de klant en die profiteert! Per 1 januari is er al een tiental AllParts-vestigingen ingericht en de verwachting is dat de komende weken nog eens een dertigtal vestigingen omgebouwd zullen zijn. Op het pand, de bezorgauto’s, de website en de werkkleding van het AES team zal voortaan het ‘AllParts’ logo zichtbaar zijn.

Bouwen aan een onafhankelijke toekomst

De autobranche verandert snel en daarom heeft AES samen met ruim zestig collega’s uit het hele land de koppen bij elkaar gestoken. Daar is een gezamenlijk toekomstplan uit voortgekomen. Als AllParts-netwerk gaat de groep nog intensiever samenwerken vanuit de gedachte dat je samen veel meer kunt doen dan in je eentje. Voor elke AllParts-grossier geldt dat de eigen identiteit en onafhankelijkheid wordt behouden. Een goede toegang tot het beste assortiment en slimme automatiserings-oplossingen; dat zijn belangrijke pijlers. Op deze wijze kan nog meer aandacht worden gegeven aan de klanten en de oplossingen die zij nodig hebben. De gezamenlijke, herkenbare huisstijl is een belangrijk deel van de nieuwe richting. “AES is trots op deze samenwerking en dat laten we graag zien”, aldus eigenaren Edwin van Bruggen en Laurence Bolhuis. De Nederlandse AllParts ondernemers zijn als netwerk aangesloten bij GroupAuto International, een wereldspeler in de automobiele after-market die actief is in ruim 45 landen. De totale omzet bedraagt meer dan 20 miljard euro.

Ketenvorming in de branche al langer aan de gang

In de automotive branche hebben veel grossiers de afgelopen jaren hun bedrijven verkocht aan grote Amerikaanse concerns. In veel van die vestigingen zie je dan ineens allerlei veranderingen komen, waar niet elke klant op zit te wachten. AES blijft echter het onafhankelijke, klantgerichte bedrijf dat iedereen kent. Samenwerken binnen de AllParts-formule voorziet daarin. Dat is dus ook goed nieuws voor de onafhankelijke autobedrijven, die hun onderdelen vooral bij onafhankelijke grossiers zoals AES bestellen.

Ons kent ons

AES blijft dus een zelfstandig bedrijf. Onafhankelijk, met beide voeten stevig geplant in de eigen lokale omgeving. Zeer persoonlijk gericht en dat gaat ook niet veranderen! Elke klant kent de medewerkers van het AES team bij naam. Servicegerichtheid en vooral flexibiliteit zitten in het DNA van alle medewerkers. En jarenlange expertise in autotechniek.

Dat is wat al deze landelijke ondernemers ook bindt: die persoonlijke en vakkundige aandacht. AllParts-grossiers zijn en blijven nadrukkelijk eigen baas – onafhankelijk – net als hun grootste groep klanten, de universele autobedrijven. ‘Ons kent ons’ is misschien wel de beste weergave van de onderlinge verbondenheid tussen monteurs en baliemedewerkers.

Gewoon goed geregeld

Die persoonlijke band met de klanten blijft dus ‘gewoon’ hetzelfde. En ook de goede producten met de juiste beschikbaarheid blijven gewoon ‘goed’. Waar AllParts vooral op inzet, is om ook dat moeilijkere onderdeel te blijven vinden, hoe ingewikkeld ook.

Het ‘geregeld’ te krijgen is de voornaamste kracht bij AllParts-grossiers. Elke klant mag die extra stap dan ook gewoon verwachten. Vandaar de alleszeggende slogan ‘Gewoon goed geregeld’ die alle AllParts-mensen hanteren. AES is gevestigd in Emmeloord en Lemmer.

Terug naar nieuwsoverzicht