Kwaliteit boven kosten: De echte waarde van Tsubaki Kettingen

12 sep 2024

In de huidige kostenbewuste zakelijke omgeving is het verleidelijk om te kiezen voor goedkopere componenten in de eerste aanschaf. Echter, als het gaat om aandrijfkettingen, kunnen de initiële besparingen snel worden overschaduwd door verborgen kosten zoals onderhoud, stilstand en vervangingen. Tsubaki benadrukt het belang om het totale kostenplaatje, of de Total Cost of Ownership (TCO), te overwegen in plaats van alleen te kijken naar de initiële aanschafkosten.

De verborgen kosten van budgetkettingen

Hoewel budgetkettingen misschien een kosteneffectieve oplossing lijken, vereisen ze vaak frequent onderhoud en vervangingen, wat leidt tot verhoogde stilstand en hogere totale kosten. Als voorbeeld, een 12B-budgetketting die werd gebruikt in een voedselproductielijn had een gemiddelde levensduur van slechts 9 maanden, ondanks regelmatig onderhoud. De frequente vervangingen en bijbehorende stilstand hadden een aanzienlijke impact op de efficiëntie en kosten van de fabriek.

Het Tsubaki-voordeel

Tsubaki’s onderhoudsarme Lambda-ketting biedt een overtuigend alternatief. In tegenstelling tot traditionele kettingen, vereist de Lambda-ketting geen externe smering, waardoor onderhoudskosten worden verminderd en het risico op contaminatie wordt geëlimineerd. De bewegende delen van de ketting blijven gesmeerd, waardoor slijtage wordt geminimaliseerd en de levensduur wordt verlengd. Hoewel de initiële aanschafkosten van de Lambda-ketting hoger zijn – bijna 150% meer dan de 12B-budgetketting – gaat deze een stuk langer mee, wat aanzienlijke kostenbesparingen op lange termijn oplevert.

Reële besparingen

Een voedselproducent ervoer uit de eerste hand de voordelen van Tsubaki’s Lambda-ketting. Na de overstap van de budgetketting naar de Tsubaki Lambda-ketting, zag het bedrijf een dramatische toename in de levensduur van de ketting – van 9 maanden naar 40 maanden – zonder enig onderhoud. Gedurende deze periode zou de budgetketting vier vervangingen hebben vereist, wat regelmatige onderhoudskosten met zich meebracht. Over de gehele levensduur bleek de Lambda-ketting een aanzienlijke besparing van maar liefst 45%.

Uitgebreide TCO-analyse

Jake Yamamoto, Sales & Marketing Director voor Tsubakimoto Europe, benadrukt het belang van het overwegen van alle kosten die gepaard gaan met aandrijfkettingen. Deze omvatten installatietijd, onderhoudsvereisten en vervangingskosten. Een ketting met een kortere levensduur vereist niet alleen frequente vervangingen, maar het vervangensproces leidt ook tot stilstand, wat de kosten verder verhoogt. Door te investeren in hoogwaardige componenten, zoals de kettingen van Tsubaki, kunnen bedrijven op lange termijn besparingen en verbeterde efficiëntie bereiken.

Conclusie

Bij het evalueren van aandrijfkettingen is het cruciaal om verder te kijken dan de initiële aanschafkosten en de Total Cost of Ownership te overwegen. Tsubaki’s hoogwaardige oplossingen, zoals de onderhoudsarme Lambda-ketting, bieden verlengde levensduur, verminderd onderhoud en aanzienlijke kostenbesparingen. Door te kiezen voor kwaliteit boven kosten, kunnen bedrijven betere prestaties en langetermijn financiële voordelen behalen.

Bekijk de kettingen op de webshop
Terug naar nieuwsoverzicht