MG Energy Systems nieuwe leverancier AES

27 mei 2021

Een belangrijk onderdeel van de AES formule is altijd blijven ontwikkelen en uitbreiden. AES mag zich vanaf heden ook de trotse dealer van MG Energy Systems noemen!

Bij MG draait alles om innovatie in energieopslag
MG is gespecialiseerd in de productie van high-end batterijsystemen voor maritieme, industriële, off-grid/solar en automotive toepassingen wereldwijd. Innovatieve technologieën in combinatie met geoptimaliseerde prestaties zijn kenmerkend voor MG Energy accuoplossingen. MG Energy Systems staat bekend om de gedrevenheid en het succes waarmee het continu de grenzen van elektrische energie verlegt. Met het ontwikkelen van ’s wereld best presterende zonneboot innoveert MG op het scherpst van de snede. Opgedane kennis en ervaringen uit dit ‘living lab’ zijn van onschatbare waarde bij de productie van MG’s kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor energieopslag.

 

Geschiedenis MG Energy
Toen MG’s oprichters en studievrienden Gerard van der Schaar en Mark Scholten in 2008 besloten deel te nemen aan een zonnebotenrace, stuitten ze al gauw op de Achilleshiel van elektrische energie: batterij opslag. Sindsdien ontwikkelen ze hun eigen technologie, van accu tot aandrijving en winnen met hun zonneboot internationale wereldtitels en dito snelheidsrecords. Nadat de enorme potentie van technologische innovatie voor een duurzame toekomst hun duidelijk werd, richtten ze MG op in 2009. Missie van de onderneming is om innovatieve en succesvolle ideeën beschikbaar te maken in commerciële high-end producten voor een grote markt.

MG groeit in rap tempo. Een team van 20 medewerkers bedient vier continenten en het bedrijf heeft de ambitie om de komende jaren verder uit te groeien.

MG Energy Lithium-Ion Accu Technologie
MG Energy Systems specialiseert zich in high-end lithium-ion batterij modules, inclusief battery management system en accumonitoring. De MG accu systeem oplossingen worden toegepast in de marine (zowel hybride als volledig elektrisch, van superjacht tot veerboot), in de industrie (onder andere voor volledig geautomatiseerde handling en opslag van goederen), off-grid en solar oplossingen (van energie op afgelegen locaties tot mobiele hybride aggregaat) en de automotive sector (waaronder high-power energieopslag voor bedrijfswagens en elektrische sportauto’s).

MG Energy Fabriek en Productie
Hoewel een deel van de fabricage wordt uitbesteed aan partners in binnen- en buitenland, vindt de assemblage, en daarmee het grootste deel van de productie, plaats in MG’s high-tech fabriek in Leeuwarden in de provincie Friesland (NL). Op deze locatie voorzien ruim 400 zonnepanelen in de totale energiebehoefte van het gehele bedrijf. Daarnaast is het pand uitgerust met 240 kWh capaciteit aan batterijen om, met geringe belasting van het elektriciteitsnet, het volledige wagenpark van vijf elektrische auto’s op zonne-energie te laten rijden. Want, zo gelooft MG, elektrische energie is de sleutel naar een duurzame toekomst.

Naar de site van MG Energy Systems

Terug naar nieuwsoverzicht