Murrelektronik Ventielconnectoren

Murr ventielstekkers zijn leverbaar in een aantal verschillende bouwvormen, kabellengtes en stekker aansluitingen. Dit kan het lastig maken om de juiste selectie te maken voor uw toepassing.

Doormiddel van dit artikel laten we globaal de belangrijkste verschillen en eigenschappen van de Murr ventielstekkers zien. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen?

Neem gerust contact op met onze technische verkoopspecialisten, we helpen graag bij het maken van de juiste keuze. Kijk in onze webshop voor actuele beschikbaarheid.

Neem contact op met onze technisch specialist
Murr ventielstekker
murr kabel

Murrelektronik bekabeling

Murr levert zijn ventielstekkers met 4 verschillende soorten kabel. PVC, PUR/PVC, PUR type 3 en PUR type 5.

PVC kabel wordt met name ingezet in de voedselindustrie, verpakkingsindustrie en bij montagelijnen. Deze kabel is niet geschikt voor montage in kabelrupsen en is niet oliebestendig.

Murrelektronik PVC/PUR kabel kent soortgelijke toepassingen als de standaard PVC kabel. Het belangrijkste verschil zit hem in het feit dat deze kabel wel oliebestendig is en in bepaalde series in een kabelrups mag wordt gebruikt.

PUR kabel type 3 en 5 kabel worden veelal toegepast in de werktuigbouw en verspaningstechniek. Murr PUR kabel type 5 is tevens bestand tegen lasspetters.

Verbindingskabel is leverbaar in 3 kleuren: zwart, geel en grijs. Wat betekenen de verschillende kleuren Murr kabel? Verderop in dit artikel laten we u het graag zien.

Bouwvormen Murrelektronik Ventielstekker

Murr ventielstekkers zijn leverbaar in 5 verschillende bouwvormen. A, B, BI, C en CI. In de afbeelding hiernaast zijn de afmetingen van de bouwvormen zichtbaar.

A: voor 4-polige verbindingen
B: voor 3-polige verbindingen
Bi en Type Ci: aangevuld met speciale “industriestandaard” modules
C: Bijzonder klein van formaat.

De Murr ventielstekker zijn volledig gegoten en hebben daardoor standaard een IP67 beschermingsgraad. Op iedere DIN ventielstekker is het schakelschema afgebeeld om montagefouten tot een minimum te beperken. Murr Elektronik heeft zijn ventielstekkers zo ontworpen dat onafhankelijk van de polariteit de juiste connectie en demping van piekspanning is gegarandeerd.

Murr producten

Naast de stekker ventielen levert AES Technische Groothandel in samenwerking met Murr Elektronik nog tal van andere producten zoals bijvoorbeeld schakelkast componenten, I/O-Systemen en interfaces.

Op de website van Murr Elektronik zijn deze productgroepen makkelijk terug te vinden inclusief specificaties en toepassingen.

Murr ventielstekker bouwvorm
murr kabelcodering

Murr connector

Om een storingsvrij connectie te maken heeft Murr 3 types connectoren. Open kabeleinde, M8 schroefdraad connector en de M12 schroefdraad connector. Elk leverbaar in verschillende kleuren kabel. AES-TG levert bijvoorbeeld gele Murr kabel, zwarte Murr kabel en grijze Murr kabel. De verschillende kleuren kabel corresponderen met de Murr kabelcodering.

In de tabel hiernaast is te zien welke kleur correspondeert met de Murr serie. Deze serie is dan weer te herleiden volgens het artikelnummer. Als laatste onderdeel  leggen we graag u hoe het artikelnummer van Murr is opgebouwd.

Murrelektronik Xtreme ventielstekkers

Xtreme stekkers zijn ontworpen voor mobiele toepassingen en zijn verkrijgbaar in 12, 24 en 220 Volt uitvoering. Er zijn verschillende bouwvormen beschikbaar zoals Junior Timer, Deutsch of Murr Superseal.

Neemt u gerust contact op met onze technische verkoopadviseurs om te helpen bij het selecteren van de juiste Murr kabel voor de juiste toepassing.

Neem contact op met onze technisch specialist
murr superseal stekker
murr artikelnummer

Uitleg Murrelektronik artikelnummer

Murrelektronik onderdelen hebben allemaal hun eigen unieke artikelnummer. Deze nummers zijn vrij lang maar gelukkig zit er een duidelijke logica in de opbouw. Voor de ventielstekkers is het Murr onderdeelnummer als volgt opgebouwd. De eerste 4 cijfers geven de serie aan, 7000 is de standaard serie en 7072 zijn de Murr Xtreme stekkers.

Het middelste gedeelte van het artikelnummer geeft de bouwvorm aan.

Kabeltype en en kabellengte zijn in het laatste gedeelte van het nummer te vinden. De eerste 3 cijfers geven het kabeltype aan, PVC PUR/PVC, PUR type 3 of PUR type 5 kabel. Tot slot geven de laatste 4 cijfers de kabellengte aan.