Home » Recensies » Genieten van zeilen – Enjoy Sailing

Genieten van zeilen – Enjoy Sailing

Met de zon op de boten en de strakblauwe lucht lijkt het wel zomer in de jachthaven van Enjoy Sailing. Of beter gezegd één van de jachthavens, want Enjoy Sailing beschikt over drie jachthavens in Nederland waarvan twee in Lemmer. Wichert Dijkstra beheert één haven in Lemmer, met maar liefst 58 jachten, met hart en ziel. We vragen hem hoe het gaat.

Enjoy Sailing is een bekende verhuurder van jachten. “Bij ons is iedereen verzekerd van schone zeilboten van hoge kwaliteit.” De zon schijnt en na deze week begint het seizoen dan ook echt weer voor de verhuurder. Enjoy Sailing organiseert ook complete zeilinstructie weekenden voor beginnende en gevorderde zeilers. “Wij willen onze huurders een prachtige en zorgeloze vakantie bezorgen.”
Het is lekker druk op de jachthaven en dat is bijna het hele jaar zo. Alleen nu is er iets meer tijdsdruk. De boten worden vaarklaar gemaakt. De zeilen worden gehesen en de motoren, alle apparatuur, de verstaging, verwarming, marifoon, etc. worden gecontroleerd.

Onderscheid
Wichert geeft aan dat het belangrijk is om je te onderscheiden op de markt. “De markt was ooit voorspelbaar maar nu niet meer. We zitten nog steeds met Corona. Misschien komt er nog een variant. En de oorlog in Oekraïne maakt de markt onvoorspelbaar. Dat zorgt voor onzekerheid bij onze huurders. Durft de Duitse huurders nog het land uit?”
Zo’n 70% van de klanten is Duits. De locaties in Lemmer zijn ook een grote voorkeurslocatie voor deze doelgroep.
Lemmer wordt gezien als zeer gezellige plaats in Nederland aan het water.
Hoe onderscheid het bedrijf zich voor haar klanten? Enjoy Sailing levert zeer goede kwaliteit voor een goede prijs.

“En onze zeiljachten zijn brandschoon. Wij zijn een no-nonsens bedrijf met één doel; onze klanten een zorgeloze vakantie bezorgen. We onderscheiden ons in onze service in alle fases van het proces van verhuur. Voor de vakantie doen we dit door het boekingsproces makkelijk te maken. Ook bij omboeken of wijzigingen zijn we flexibel en servicegericht. Ruim 70% van onze klanten boekt online. Tijdens de verhuur bij mechanische mankementen (die komen nu eenmaal voor) beschikken wij over het grootste onderhoudsteam in Nederland met zes krachten. Bovendien hebben wij een enorme voorraad reserve onderdelen zodat alles snel kan worden opgelost. En na de verhuur zorgen wij natuurlijk dat de borg netjes direct terug. “

Duurzaam
Vorig jaar heeft Enjoy Sailing aardig geïnvesteerd in zonnepanelen op de havengebouwen,. Er is led verlichting aangebracht en er is gekozen voor kozijnen met milieuvriendelijk glas. Zeiljachten zijn van nature al duurzaam en de twee catamarans met plat dak zijn voorzien van zonnepanelen.

AES levert al jaren deze en andere materialen aan Enjoy Sailing. “Het busje rijdt vaak onze kant op. De samenwerking met AES is zeer prettig. Accountmanager Heine is zeer klantvriendelijk en altijd bereid te helpen.”

De beperkte voorraad aan grondstoffen speelt ook in de maritieme sector parten. Het aanschaffen en vaarklaar maken van nieuwe jachten is soms een uitdaging. Het kost tijd om alles op voorraad te krijgen. “We hopen dat de deeleconomie weer groter wordt, dus dan men maar gaat huren. Tijdens corona is er vooral gekocht.“

Na twee redelijke jaren met Corona hoopt Enjoy Sailing weer de normale verhuur te kunnen verwachten in 2022. “We hebben twee nieuwe jachten aanschaft waar momenteel boegschroeven en verwarming in worden gezet. We willen een blijvende goede dienstverlening aan klanten bieden en we proberen dat altijd beter te doen.”

Meer informatie is te vinden op www.enjoysailing.nl 

 

Haven lemmer lage resolutie