Home » Recensies » Vegniek over AES

Vegniek over AES

We zitten aan tafel met Erik van de Vegt. Eigenaar en bedenker van Vegniek, een innovatieve machinebouwer in Emmeloord. Er wordt vandaag hard getest met het gebruik van door AES geleverde accu’s en zonnepanelen in de volledig elektrische Selecto Selectiemachine. De selectie machine mag deze ochtend het veld in en lijkt te voldoen aan alle klanteisen. Het is het nieuwste paradepaardje in een serie vergaande innovatieve machines.

Bij Vegniek is er een enorme passie voor innovatieve machinebouw. Erik is in 2013 zelfstandig gestart in Luttelgeest met Vegniek. De naam Vegniek verwijst naar de achternaam van Erik. Met roots in de landbouw en veel technische kennis begint hij met het ontwikkelen van innovatieve machines gericht op de agrarische sector. Een van de eerste machines, de vooroverkantelaar, wordt een succes.

Vegniek heeft in de loop der jaren diverse machines voor de landbouw en industrie gerealiseerd. Inmiddels bestaan het Vegniek team uit een groep gedreven lassers, monteurs en ontwerpers. Erik en zijn team beschikken over uitgebreide kennis van metaal, transmissie, hydrauliek, pneumatiek en besturingstechniek. De herkenbare rode Vegniek machines zijn altijd veelzijdig, slim ontworpen en degelijk gebouwd. In een prachtig pand aan de Euro op het industrieterrein De Munt in Emmeloord werkt het team sinds 2020. Het pand staat vol met rode glimmende machines.

Vegniek richt zich vol op de ontwikkeling en uitvoering van machines. “De verkoop in Nederland van de Vegniekgrondbewerkingsmachines, looftrekkers en selectiewagens besteden we uit aan Mechanisatiebedrijf B. Naaktgeboren BV in Tollebeek. Daarnaast verkopen diverse dealers de vorkenborden en vooroverkantelaars van Vegniek.”

Regionaal, landelijk en internationaal wordt er geleverd. Een doel is meer te leveren aan de buitenlandse markt. Op Potato Europe – dit jaar in Duitsland – presenteert Vegniek zich bijvoorbeeld als innovatieve lanbouwmachine bouwer.

Een vraagstuk uit de markt of een eigen idee is bij Vegniek vaak de start voor een nieuwe machine. In een brainstorm bedenken we oplossingen, die we daarna uitwerken tot een ontwerp. Wanneer we veel van het ontwerp verwachten, zetten we het om naar een gedetailleerde 3D-tekening. Ook kunnen we via computersimulatie de werking testen.

Onderdelen van onze leveranciers moeten perfect bij ons product passen. De 46-jarige Erik kent AES al geruime tijd. “De combinatie van leverbetrouwbaarheid, prijs en service maakt voor ons vaak het verschil in de keuze voor een leverancier.”

Selectron Selectiewagen

De Selectron Selectiewagen van Vegniek bestaat sinds mei dit jaar in een volledig elektrisch aangedreven versie. De volledig elektrisch aangedreven selectiewagen is voorzien van een krachtig lithium-ion accupakket. Dit accupakket kan eenvoudig opgeladen worden door middel van de oplader, maar wordt ook gedurende de dag bijgeladen door de solarzonnedaken.
Nu vraag u zich misschien zich af: Heeft deze machine genoeg capaciteit om de hele dag te kunnen rijden? Erik daagt u uit om dat zelf te gaan ondervinden! Maak een testafspraak op www.vegniek.nl.

Regionaal samenwerken

Vegniek doet graag regionaal zaken. Onderdelen vormen momenteel een kleine uitdaging door internationale leveringsproblemen. Het is dan fijn dat daar met goede leveranciers vaak een oplossing voor gezocht wordt.

“Soms is het erg handig als je een leverancier gewoon kunt bellen. Dat is bij AES goed geregeld. Er komen steeds meer elektronische componenten in onze machines. Daarmee is de samenwerking met AES in een stroomversnelling geraakt. Er zijn korte lijnen met AES. “

“Op elke vraag krijgen we een correct antwoord. Ook AES wil graag dat projecten slagen, dat maakt samenwerken aan veeleisende innovatieve projecten mogelijk. Dezelfde drive is er!”

PortrettenmedewerkersVegniek-HR-6
default