Home » Recensies » Altijd komen ze met een oplossing

Altijd komen ze met een oplossing

Imposante machines met manshoge banden worden op het erf en in de loods van Loonbedrijf Van Unen aan de Industrieweg in Emmeloord klaargestoomd voor nieuwe topprestaties. Eigenaar Tom van Unen geeft op deze regenachtige dag aan dat hij er een loods bij gaat bouwen. “Het aantal werknemers neemt toe en de machines worden steeds groter. Ik heb er daarom een stuk grond bijgekocht dat naast ons terrein ligt.”

Loonbedrijf Van Unen is in 1948 opgericht door de vader van Tom en is daarmee een van de oudste bedrijven in de Noordoostpolder. Tegenwoordig is het bedrijf actief in vrijwel alle sectoren van de akkerbouw: van graan tot en met aardappelen, van witlof tot en met suikerbieten. “Loonwerk is ons specialisme. Wij willen de beste kwaliteit bieden in de akkerbouw’’, geeft Tom van Unen
aan, die ook actief is in Oostelijk Flevoland en Drenthe.

Het onderhoud van al die indrukwekkende zaai- en rooimachines doet Loonbedrijf Van Unen zelf. De relatie met AES is er lang. Tom roemt vooral de mensen van AES. Tom: “Ik moet toch even Bé Bolhuis noemen die helaas al op jonge leeftijd is overleden. Wat een deskundige en aardige man was dat. Net als Gerrit van Bruggen in de werkplaats en veel over AES van hun collega’s. Ik kan me niet herinneren dat ze me ooit nee hebben verkocht. Altijd komen ze met een oplossing. Zo bouw je een band met elkaar op.”

Als Tom een optimistisch verhaal houdt over de toekomst, loopt net zijn zoon Noud het kantoor binnen. Hij heeft aangegeven verder te willen met het loonbedrijf van zijn vader en ziet dus toekomst in de loonwerkbranche.

“Wij willen de beste kwaliteit bieden in de akkerbouw”

“Ik weet zeker dat er voor gespecialiseerde loonbedrijven die kwaliteit leveren een gezonde toekomst is.’’ De relatie Loonbedrijf Van Unen en AES zal ongetwijfeld nog lang stand houden.

IMG_2443