Home » Recensies » Het is gewoon een goede samenwerking

Het is gewoon een goede samenwerking

MachWorx is een werktuigbouwkundig engineeringsbureau in Emmeloord gespecialiseerd in high-tech uitdagende en unieke projecten. Het bedrijf bestaat ruim 12 jaar en kent een turbulent verleden. Tonny Lagendijk is als oprichter en directeur het liefst zelf 100% bezig in het ontwikkelingsproces. Het bedrijf zit nu 1,5 jaar aan de Energieweg 1 in Emmeloord. Tonny noemt zijn bedrijf de ‘Willie Wortel fabriek’ in Emmeloord’.

Met tien medewerkers en een flexibele schil van ZZP experts werkt MachWorx voor diverse klanten in onder meer standbouw, land- en tuinbouw, voedingsmiddelenindustrie, uitvaartbranche en ruimtevaart. “Door te werken in verschillende industrieën en markten wisselen we hoogwaardige technische toepassingen uit en dat geeft vaak unieke resultaten.”

Binnen MachWorx werken de techneuten en programmeurs constant aan nieuwe turnkey toepassingen. Elke oplossing is uniek. De meeste trajecten bij MachWorx dienen om productieprocessen te optimaliseren waardoor de productietijd aanzienlijk ingekort wordt. De expertise hierin blijkt uniek.

MachWorx bedient een niche markt. Via via vinden relaties het innovatieve bedrijf uit allerlei hoeken. Veelal werkt MachWorx aan projecten waar geheimhoudingsplicht voor geldt. Klanten komen uit de hele wereld en momenteel spelen er trajecten in Rusland, Amerika en Indonesië. De Universiteit Delft en Eindhoven roept ook regelmatig hulp in van het bedrijf in Emmeloord. “Daar zijn we enorm trots op.”

MachWorx durft net iets meer haar nek uit te steken. Dat zit in het bloed. Lagendijk is van kleins af aan vooruitstrevend, vol passie en denkt vooruit. “Heb je een probleem? Dan los je het op.” Tonny zie je regelmatig in de werkplaats, maar als directeur zorgt hij ook dat administratie zit. De jongste zoon Chris heeft al een actieve rol in het bedrijf. “Ik hoop dat hij het bedrijf straks overneemt!”

AES is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Men pakt gewoon aan. Met AES en met name Laurence is een enorm klik. Als partner denken ze mee in onze vooruitstrevendheid.”

“Het is gewoon een goede samenwerking”.

achtergrond 1