Home » Recensies » Jachtbouw op het hoogste niveau

Jachtbouw op het hoogste niveau

Het prachtige nieuwbouwpand van JBS-Yachting straalt je tegemoet, wanneer je vanaf de snelweg A6 richting Sint Nicolaasga, of kortweg Sint Niek rijdt. Aan de Windvaan 3 wordt hard gewerkt aan de meest prachtige jachten, deelproducten en nieuwste mechanische en technische snufjes op het hoogste afwerkingsniveau
binnen de jachtbouw.

JBS-Yachting is gespecialiseerd in jachtbouw en biedt ondersteuning in projecten, deelproducten of custom oplossingen. Dit voornamelijk in het luxe segment. JBS staat voor de Jong Bruins Slot. Remco de Jong (foto links) en Gerard Bruins Slot (foto rechts) zijn fanatieke en vooruitstrevende jachtbouwers met een eigen visie. Een visie gebaseerd op jarenlange ervaring; weten wat werkt én hoe het nog beter kan.

Ooit begon het duo samen in een garage in Friesland, al snel verhuisden ze naar een pand in Heeg dat ook in korte tijd te krap bleek. Sint Niek bood een prachtige locatie voor nieuwbouw. Het team van JBS is hier nu een paar maanden operationeel. Remco de Jong vertelt nuchter maar trots: “Wij zoeken altijd naar verbeteringen binnen de werkzaamheden en zijn trots op wat we bouwen. En het gaat goed; het is druk, inmiddels werken er zelfs 16 mensen bij ons”.

JBS werkt vooral voor gerenommeerde luxueuze innovatieve jachtbouwers, zoals Wajer Yachts in Heeg. Daarnaast leveren zij werk op hoog niveau voor andere jachten. Met groottransport komen de jachten aan, waarna deelproducten als mechanica, elektra, sanitair, koeling, verwarming, dekken, consoles en dashboards worden geassembleerd en samengevoegd. Alles volgens de hoogste
kwaliteitsnormen.

Het luxe segment past bij JBS. Het staat voor een bepaalde manier van werken met een spotless eindresultaat: de afwerking moet absoluut spik en span zijn. De professionele werkwijze is volledig gestructureerd om de kwaliteit voor klanten te garanderen. Alle onderdelen die worden gebruikt zijn van de hoogste kwaliteit.

JBS-Yachting werkt inmiddels al 3 jaar samen met AES in Lemmer. Met accountmanager Heine wordt veel geappt, regelmatig gebeld en de nieuwe webshop wordt steeds meer gebruikt. Leveringen voor JBS-Yachting worden door AES steeds keurig per werkopdracht verzameld en afgeleverd in werkbakken. Dit werkt voor beide partijen handig en is tijdbesparend.

“AES is een handig inkoopadres”.

“De samenwerking is persoonlijk en AES is nauw betrokken bij JBS-Yachting en haar werk en ambities.”

JBS 4