Home » Recensies » Ze proberen alles voor je uit te zoeken

Ze proberen alles voor je uit te zoeken

Vlak naast een enorme Kardex voorraadkast wordt door Edwin Haantjes en Jasper Cornelis van de afdeling expeditie van Heftruckcentrum Post in Emmeloord dagelijks hard gewerkt om de voorraden bij Heftruckcentrum Post in Emmeloord optimaal op peil te houden. AES is al heel lang trotse leverancier van deze onderneming die volgend jaar 65 jaar bestaat en sinds een jaar of drie jaar in Emmeloord is gevestigd.

Heftruckcentrum Post levert legio sterke merken met diverse typen heftrucks en aanverwante machines. Hier kan men terecht voor vorkheftrucks, maar ook voor verreikers, ruw terreintrucks, voorzetapparatuur en warehousing equipment. Heftruckcentrum Post verkoopt, verhuurt, repareert en reviseert. Hoewel de hal geel/zwart kleurt van de Yale vorkheftrucks worden diverse andere merken geleverd zoals BYD,  Mariotti, Manitou, MAGNI, Cascade en de in eigen beheer gebouwde VTerra Elektrische ruwterrein heftruck. Post opereert vooral in Nederland.

“Wat de klant vraagt, wordt hier gerealiseerd!”

Uitdagingen voor Post

Het bedrijf innoveert continu. In de sector zien we ontwikkelingen richting de elektrische heftrucks met steeds betere en zwaardere batterijen. Diesel en gasheftrucks worden veelal vervangen door elektrische exemplaren, vooral bij gebruik binnen. De kwaliteit van de huidige batterijen van de heftrucks zijn zo krachtig dat ook voor buitengebruik al veel voor elektrisch wordt gekozen.

Ook is er een verschuiving naar robotisering van de intern transportmateriaal zien ze als mooie kansen voor hun relaties. In grote warehouses zie je dat al veelvuldig. Heftruckcentrum Post is volop met deze ontwikkeling bezig.

De dagelijkse uitdaging is om de boel op tijd de deur uit te krijgen naar de monteurs die verspreid door heel Nederland werken.

Voor de expeditie is het continu scherp zijn om de voorraad te optimaliseren. Hier zijn ze elke dag mee bezig. Het systeem helpt ons hier enorm bij en een flexibele leverancier in de buurt is daarbij ook erg handig. AES levert snel en komt tot vijf keer per dag soms langs.

“Ze proberen alles voor je uit te zoeken en nemen de tijd voor je. Ik weet hoe druk het kan zijn, maar toch neemt iedereen de tijd voor je binnen AES.”

Samenwerking

De voorganger van Edwin Haantjes en Jasper Cornelis was al begonnen met bestellen bij AES vanuit Kampen waar de onderneming eerst was gevestigd.

AES en Heftruckcentrum Post passen goed bij elkaar. We streven dezelfde doelen na. We kennen bijna iedereen bij de verkoop en het contact is erg goed.”

Na de verhuizing naar Emmeloord werd de relatie steeds intenser en momenteel wordt tot vijf keer per dag geleverd door AES. Heftruckcentrum Post is bovendien één van de eerste pilot-gebruikers van de webshop van AES. Edwin en Jasper zijn erg content over deze ontwikkeling en innovatie binnen AES.

IMG_0927