Home » Recensies » Rehorst: Garagist met een sociaal gezicht

Rehorst: Garagist met een sociaal gezicht

Mogen we u even voorstellen aan Kim Donker (18 jaar). Via haar opleiding tot Allround Technicus Autotechniek aan het Deltion College in Zwolle ging ze aan de slag bij het bedrijf van Diederik Rehorst; Autobedrijf Rehorst in Emmeloord. Een universeel autobedrijf met een sociaal gezicht. Kim kwam langs voor een stage en werd door eigenaar Diederik met open armen ontvangen.

Sinds september 2021 is Kim uit Emmeloord aan de slag gegaan bij Rehorst als onderdeel van haar BOL opleiding. En ze doet niet onder voor de mannen! Hoewel een bandentilmachine wel op haar verlanglijst staat. Een auto die binnenkomt wordt vakkundig onder handen genomen door Kim. Hoewel men eerst stond te kijken van een jonge vrouw in de garage aan de industrieweg, kennen de meeste klanten haar onderhand wel!

“Ik werk hier graag omdat in dit relatief kleine bedrijf iedereen elkaar helpt en ik veel contact heb met klanten. Dat vind ik leuk.”

Momenteel heeft Kim al wel een eigen auto, maar nog geen rijbewijs. Bijna tegenstrijdig is de hobby van Kim; nagelstyliste. Voor de toekomst weet ze nog niet goed welke kant ze op gaat.

“Momenteel heb ik hier goed naar mijn zin”, aldus Kim. Opvallend is dat de werkplek van Kim de meest opgeruimde is binnen het bedrijf. “Daar zijn mijn collega’s best jaloers op.”

Autobedrijf Rehorst

Autobedrijf Rehorst is al sinds 2005 gevestigd in Emmeloord en sinds 2011 aan de huidige locatie aan de Industrieweg. Rehorst werkt met een klein gezellig team en biedt een scala aan diensten als APK-keuringen, storingsdiagnose, aircoservice, autoaankoopkeuringen, ruitreparatie, trekhaakmontage en uitlijnen. Alles met persoonlijke service en nette prijzen. Ook uw elektrische voertuig is bij Autobedrijf Rehorst in goede handen met gecertificeerde monteurs.

Sociaal gezicht

Niet alleen een passie voor autotechniek maakt dit bedrijf bijzonder. Bij deze universele garage krijgt jong talent heel veel kans. Veel jonge mensen werken binnen Autobedrijf Rehorst aan het opbouwen van een mooie toekomst, in de autotechniek maar ook daarbuiten. Dit sociale aspect maakt deze onderneming echt bijzonder. Deze sociale rol past bij Diederik Rehorst. Rehorst ziet vaak snel het potentieel van mensen.

Rehorst werkt al lang samen met AES als leverancier. ‘Vroeger waren we overburen! Momenteel heb ik veel waardering voor de medewerkers die net een stapje extra doen, meedenken en zorgen dat het wordt opgelost. Dat werkt zeer prettig.”

De passie voor het begeleiden van nieuw talent zorgt vaak vanzelf voor de aanwinst van nieuw personeel.

“Ik mag graag jonge mensen helpen bij de belangrijke eerste stappen in hun carrière, juist in deze fase is een beetje begeleiding en begrip zo belangrijk”, aldus Diederik. “Met iemand als Kim ben ik meer dan tevreden!”

Meer weten? Kijk op www.autobedrijfrehorst.nl.

Rehorst