Home » Recensies » SBM 50-E 6: COMPACT EN VOLLEDIG ELEKTRISCH

SBM 50-E 6: COMPACT EN VOLLEDIG ELEKTRISCH

Conrad Stanen B.V. is een vooraanstaande en vooruitstrevende fabrikant van grondboorinstallaties, gevestigd in Emmeloord. Conrad pakt elektrificatie in de markt met beide handen aan. Met als resultaat een volledig elektrische spoelboormachine!

De supercompacte en volledig elektrische spoelboormachine voor bronbemaling binnen de productlijn van Conrad is de SBM 50-E 6. Deze geavanceerde wendbare installaties zijn speciaal uitgerust voor het plaatsen van bemalingsfilters in moeilijk begaanbaar terrein en krappe ruimtes. Dankzij de 360° draaikrans
is het gemakkelijk om de machine in elke positie te manoeuvreren. De elektrische SBM 50 is met zijn volledig radiografische bediening en rupsonderstel een klein feestje voor iedere boormeester. Er is veel expertise in huis bij Conrad om de transitie te maken van fossiele brandstoffen naar de geëlektrificeerde machines.

Samenwerking

De relatie van Conrad en AES gaat al heel wat jaren terug en is gegroeid tot een fijn en hecht partnership met korte lijnen. Terwijl Conrad met de ontwikkeling van de SBM 50 E-6 bezig was, kwam de vraag of AES een rol kon spelen bij deze ontwikkeling. Met een nauwe samenwerking tussen de applicatie engineers van Parker en MG heeft AES ondertussen een bijdrage aan dit project mogen leveren middels het configureren en leveren van: Het MG lithium batterijpakket met BMS en laders, Iqan besturing, GVI inverter en Parker GVM elektromotor. Met daarop rechtstreeks gemonteerde schottenpomp van Parker. Dit is een mooie combinatie van Parker en MG die de basis vormt van de aandrijving en energieopslag van de SBM 50-E 6.

De SBM 50 E-6 is een efficiënt, fijne en stille machine om mee te werken. Met de Iqan software is per functie te programmeren met welk toerental de pomp aangestuurd moet worden zonder olie (energie) verlies. Na het behalen van dit succes is Conrad met AES een subsidie project aangegaan om een compacte elektrische boormachine te ontwikkelen voor de renovatie mark voor aardwarmte (geometrie). Hierin slaan de engineers de handen in één, waarbij alle kennis gebundeld wordt om ook dit project tot een succes te maken.

Ook benieuwd wat wij voor uw applicatie kunnen betekenen? Vraag naar uw contactpersoon of mail uw vragen naar electro@aes-tg.nl of bel naar Laurence Bolhuis 06-23272575.

Conrad SBM 50-6 E-18
Elektrische booropstelling