Home » Recensies » TECMASTER SCHEEPSMOTOREN SPECIALIST

TECMASTER SCHEEPSMOTOREN SPECIALIST

Mike van Wolde is de motor van het bedrijf Tecmaster. Zijn vrouw is ook vanaf de start actief binnen Tecmaster. Inmiddels wonen en werken ze al een paar jaar als jong gezin in Bant. Tecmaster bouwt nieuwe motor(en), staart(en) of keerkoppeling(en) vakkundig in, met bijhorende accessoires. Mike is echt een revisie-expert.

Tecmaster specialiseert zich in tijdig onderhoud en vakkundige revisie, waarmee de levensduur van motor(en) aanzienlijk wordt verlengd. De mobiele werkplaats vertrekt regelmatig vanuit de 2100 m2 werf in Bant en rijdt naar elke desgewenste locatie. Op locatie in Bant liggen de twee loodsen ook vol. Eén voor reparatie en één voor stalling en opslag.

Mike komt al jong in aanraking met techniek door een technische buurman (Dieselservice Emmeloord) en hij bleek twee rechterhanden te hebben. Tussendoor heeft Mike zich in de motorsport verder ontwikkeld, qua werk en hobby lag hier lang zijn passie. Maar watersport zat toch in zijn bloed. De vader van Mike (red. Jan van Wolde) was al veel langer actief in de watersport als botenbouwer. Mike wordt actief in de reparatie in de watersport in Zwartsluis en in 2016 begint hij als zelfstandig ondernemer, eerst in Zaandam en in 2018 uiteindelijk in Bant.

In 2020 is de loods aangekocht aan het Rister in Bant met een grote binnen én buitenruimte. Sindsdien is het mogelijk om een schip op de werf van Tecmaster te repareren en/of te stallen. Er is een helling aanwezig en een bootkraan wordt ingezet bij tewaterlating. Tecmaster werkt samen met werven en jachthavens verspreid door heel Nederland met stallingsmogelijkheden. Een vaste bootkraan ter plekke is niet meer nodig, de mobiele komt naar elke locatie om (nieuwe) motoren en keerkoppelingen in- en uit het schip te hijsen.

“Met jaarlijks en preventief onderhoud, creëer je inzicht in de betrouwbaarheid van het schip” ‘

Tecmaster’ is een combinatie van Techniek en Meesterschap want Mike heeft alle mogelijke papieren, ervaring en kennis die er nodig zijn in de moderne scheepvaart reparatie. In de dieselmotoren is Mike al lang een erkend en veel gevonden revisie-expert. Op projectbasis is Tecmaster voor zo’n 100 klanten actief en vooral op het gebied van onderhoud, reparaties en storingen.

“Uiteraard regelen we ook van A-Z alle zaken als onze klanten dat willen. Na een refit is een schip weer netjes tot in de puntjes. “

 

Hoe ziet de toekomst eruit voor Tecmaster?

“De huidige ontwikkeling in de watersport hangt tegen elektrificatie aan. Maar het is nu vooral verjongen. In de jaren ‘70-’80-’90 zijn veel schepen opgeleverd waarvan onder meer de elektra niet meer deugt. Momenteel is de overgang naar volledig elektrisch voor velen nog een te grote stap en wordt nog vaak gekozen voor nieuwe dieselmotoren. “
Het gros van de klanten zit in de directe omgeving van de werf, maar we hebben ook klanten in Leeuwarden of Zeeland. Indien een vaste klant met storing zit in Duitsland of Frankrijk, dan gaan we daar gewoon naartoe, niets is te gek. AES is sinds de oprichting leverancier van Tecmaster. Via een andere maritiem techneut Peter Cordes (red. eigenaar van NOP Marine Consultants) kwam Mike met AES in aanraking.

“Ik kwam voor het eerst bij AES voor gereedschap om een kapotte nokkenas uit een motor te halen.”
Het idee om middels magneetpennen de nokkenvolgers eruit te tillen was door Mike bedacht maar…. het was zaterdagmiddag. Samen met Peter is naar AES gebeld en destijds medewerker Gerrit van Bruggen opende de zaak speciaal voor acht gekleurde magneetpennen. De klus is dezelfde middag geklaard. Mike is sindsdien altijd klant gebleven.

“De flexibiliteit is erg hoog bij AES.”

“Tecmaster heeft vaak specifieke opdrachten en voor alle speciale maten en afwijkende producten zoeken ze bij AES alles voor me uit. In Lemmer biedt AES ook een uniek gamma aan producten aan. In de elektrificatie maakt AES grote stappen. De Victron training heb ik vorig jaar bij AES gevolgd. Dat vond ik een waardevolle cursus waarbij ik ook leerde hoe ik de Victron materialen beter kon gebruiken en inzetten. “

Mike heeft een enorme passie voor de watersport en gaat met schepen om alsof het zijn eigen zijn. Het lijkt een gouden formule te zijn. Sinds deze maand is er een personeelslid aangenomen. Voor Tecmaster ziet de toekomst er rooskleurig uit. Meer informatie: https://tecmaster.nl

Rister 18A zw
Sea ray VERKOCHT
Mike Tornado zw