Home » Recensies » Innovatie voor landbouwmechanisatie

Innovatie voor landbouwmechanisatie

Een indrukwekkend brede veldspuit staat klaar voor keuring bij Mecha-Service in Emmeloord. Werkplaatschef Gerard Bakker en monteur Jan Willem Mather staan ernaast met de vetspuit. Momenteel is Jan Willem druk bezig om de dwarsverdeling van de veldspuit in de keuringsruimte te controleren.

Mecha-Service is als mechanisatiebedrijf gespecialiseerd in veldspuiten en dé leverancier van Agrifac. Mecha-Service maakt deel uit van de Mechan Dealer Groep en voert naast Agrifac ook de merken Fendt, Lemken en VSS machinebouw. Met veldspuiten van zo’n 54 meter breed staat de hal aan de industrieweg in Emmeloord vaak goed vol. Alle grotere veldspuiten moeten om de 3 jaar gekeurd worden en daar is volop werk in. Mecha-Service levert – zoals de naam belooft – uitgebreide service aan haar klanten. Op locatie wordt ook veel onderhoud uitgevoerd. De vier busjes van Mecha-Service vertrekken regelmatig. Op een beeldscherm trackt Gerard Bakker Agrifac de veldspuiten van klanten in Europa en controleert hij de status. Alles valt uit te lezen en zo kan op afstand veel worden verholpen. Een fraai stukje innovatie in de landbouwmechanisatie.

Het bedrijf verjongt en vernieuwt steeds. Momenteel werken er 14 medewerkers. Ontwikkelingen in elektronica worden goed in de gaten gehouden en veelal via stagetrajecten wordt nieuw getalenteerd personeel opgeleid en in huis gehaald. Zo is ook Jan-Willem Mather begonnen bij Mecha-Service.

Mecha-Service levert merken van hoge kwaliteit en eist ook kwaliteit van haar toeleveranciers. Dagelijks bestelt het bedrijf bij AES, veelal per telefoon. Vooral voor hydrauliekslangen, startmotoren en dynamo’s. “We komen ook graag even aan de balie in Emmeloord.”

Na een vettest door AES is Mecha-Service overgestapt naar de Eurol Specialty producten van Eurol. Uit de test bleek een groot verschil tussen de huidige vetproducten op zeepbasis. De Eurol variant scheelt uren reviseren. Dit product is de nieuwe standaard binnen Mecha-Service geworden.

“AES is sterk verbeterd qua inrichting en balie. We zijn erg tevreden met de klantvriendelijkheid en de snelle reacties vanuit de telefonische verkoopdienst”.

”Fijn dat snelle reageren door AES”

Mecha-Service is klaar voor de toekomst. Machines worden groter dus het bedrijf groeit mee. Het spuiten verandert qua techniek en toepassingen.
“Niet alle spuiten op het land werken met bestrijdingsmiddelen. Denk aan nieuwe biologische spuittechnieken zoals het spuiten met aaltjes.“
Mecha-Service zit hier bovenop.

IMG_2553