Home » Recensies » Van twee kanten een fijne samenwerking

Van twee kanten een fijne samenwerking

Meer dan een jaar zijn Alex Nijdam en Rosanne Nijdam-Visser nu inmiddels actief in Ens met Autogarage Nijdam. Het stel woont inmiddels 3 jaar in Ens. Op een ideale locatie is het bedrijf voortvarend van start gegaan in 2021. Sinds het oprichten van het bedrijf lijkt het een schot in de roos voor het polderdorp.

Alex heeft altijd garagehouder willen zijn. Rosanne is geleidelijk door Alex besmet met het automotive virus en draait inmiddels volop mee op de zaak. Daar verzorgt ze de administratie en de inkoop. Tegen advies van velen is Alex vol goede moed begonnen aan de opleiding automonteur. In Biddinghuizen is de basis gelegd voor de allround monteur die Alex nu is. Via uitstapjes naar o.a. Scania, autobedrijven, hobbyklussen en andere werkgevers is de kennisbasis enorm uitgebreid.

“Ik begon op mijn 15e met sleutelen onder invloed van een technische vader.”

Tegenwoordig zijn Alex en Rosanne enorm blij met alle keuzes die destijds zijn gemaakt. Door alle ervaring is hij nu in staat in zijn eigen onderneming klanten snel en kundig te helpen.

Bekend in Ens Klanten weten de garage aan de Waterkant 9 vanaf de oprichting direct heel goed te vinden. Wat onderscheidt de garage in Ens van anderen? “Transparantie en eerlijk werken! Klanten krijgen veelal via WhatsApp met foto’s direct te zien wat er aan de hand is.” Nijdam laat precies zien wat er allemaal gemaakt moet worden en waarom. Een stukje uitleg is standaard.

“Onze tarieven zijn keurig.”

Autobedrijf Nijdam maakt zich er hard voor om de reputatie en het imago van universele garagebedrijven hoog te houden. Daarin is nog veel verbetering wenselijk. Met het oprichten van het eigen bedrijf zijn Alex en zijn partner Rosanne niet meer uit Ens weg te denken. Als bewoners én als ondernemer. Natuurlijk wordt de plaatselijk voetbalclub gesponsord met een fraai bord.

Samen met AES
De samenwerking met AES begon direct vanaf de start. “We kenden het bedrijf AES helemaal niet. Diverse zaken hadden we her en der al uit heel Nederland opgehaald. Toen wilden we het wat beter aanpakken en hebben we in de regio gezocht naar een totaalleverancier in de buurt.

“Na een telefoontje kwam er snel iemand langs. Heel soepel verliep dit proces en vanaf dag één is met vertrouwen van twee kanten een fijne samenwerking gestart. Het ging eigenlijk helemaal vanzelf. “

“De samenwerking voelt als een partnerschap. Het contact is heel fijn met Björn en andere collega’s. Naast het aanleveren van alle artikelen kunnen we bij AES terecht voor advies en voor trainingen. En verbruiksartikelen als toiletpapier bestel ik ook eenvoudig mee. “

Nijdam houdt vooral van de persoonlijke aanpak van AES. “Blijf zo aanspreekbaar op alle niveaus.”

Toekomst
Al sinds 1 september 2021 mag Autogarage Nijdam APK uitvoeren en daar is in Ens groeiende vraag naar. Er wordt momenteel druk verbouwd om uit te breiden. Met deze vergroting is er ruimte voor een extra werkplaats om zo te voldoen aan de toenemende klantvraag.

Alex overschrijdt het aantal werkbare dagen (red. in 2021 waren dat 261 dagen) hoogstwaarschijnlijk wel om iedere klant van dienst te zijn. Maar de glimlach en positieve uitstraling van de jonge monteur blijft!

Ook voor de elektrische voertuigen wil Nijdam in 2023 haar diensten aanbieden. De cursus hybride en VE staat daarom zeer binnenkort in de planning. Daarmee is straks de garage ook de plek voor complexe diagnose- en hybride & EV klussen.

“Het zou ook mooi zijn om in de toekomst een keurmerk of een formule aan te hangen om de uitstraling te professionaliseren.” Met een kleine Nijdam op komst verandert de situatie in het gezin Nijdam zeer binnenkort wel. Ens wordt weer een prachtige inwoner rijker.

(red. 1 december 2022 is Nolan Nijdam geboren)