Home » Recensies » SCHEEPSBOUW OP HET HOOGST NIVEAU

SCHEEPSBOUW OP HET HOOGST NIVEAU

Wanneer je vanaf de snelweg A6 richting Sint Nicolaasga of kortweg Sint Niek rijdt, straalt een prachtig nieuwbouwpand van JBS Yachting je tegemoet. Aan de Windvaan wordt hard gewerkt aan de meest prachtige scheepsonderdelen en nieuwste mechanische en technische snufjes op het hoogste afwerkingsniveau binnen de scheepsbouw.

JBS Yachting is een gespecialiseerd bedrijf in het uitwerken, aanleggen en onderhouden van complete jachtinstallaties voornamelijk in het luxe segment. Voor zowel nieuwbouw en refit . JBS staat voor De Jong Bruins Slot. Remco de Jong (foto links) en Gerard Bruins Slot (foto rechts) begonnen in een garage in Friesland als fanatieke en vooruitstrevende jachtbouwers met een eigen visie. Na de garage kreeg JBS in Heeg een eigen pand. Maar in Heeg was men snel uit het jasje gegroeid. Sint Niek bood een prachtige locatie voor nieuwbouw. Inmiddels is men hier een paar maanden operationeel. Remco de Jong vertelt nuchter maar trots:

“Er zit nog steeds groei in het werk. Het bedrijf staat geen dag stil. Momenteel werken er 12 mensen en 4 ZZP’ers bij ons”.

JBS werkt veel voor gerenommeerde luxueuze innovatie jachten zoals Wajer Yachts in Heeg. Daarnaast leveren zij werk op hoog niveau voor andere schepen. Met groottransport komen de schepen aan en vervolgens worden de deelproducten als mechanica, elektra, sanitair, koeling, verwarming, dekken, consoles etc. toegevoegd. Alles volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Het luxe segment past bij JBS. Het luxe segment betekent een bepaalde manier van werken met een spotless eindresultaat. Afwerking moet absoluut spik en span zijn.

De professionele werkwijze is volledig vastgelegd in bouwboeken om deze kwaliteit voor klanten te garanderen. Alle onderdelen die worden gebruikt zijn van de hoogte kwaliteit. JBS Yachting bestaat inmiddels 3 jaar en de samenwerking met AES in Lemmer ontstond vlak erna. Met accountmanager Heine Brugge wordt veel en regelmatig geappt en gebeld en de nieuwe webshop wordt steeds meer gebruikt. Leveringen voor JBS Yachting worden door AES steeds keurig per werkopdracht verzameld en afgeleverd in werkbakken. Dit werkt voor beide partijen handig en is tijdbesparend.

“AES is een handig inkoopadres. De samenwerking is persoonlijk en AES is nauw betrokken bij JBS Yachting en haar werk en ambities.”

Meer lezen kan op www.jbs-yachting.nl 

JBS 4