Is elektrisch rijden wel écht de toekomst?

Is elektrificatie dé toekomst voor automotive? Freek neemt ons mee naar de toekomst van automotive. Maakt u de stap tot elektrificatie van uw complete wagenpark? ja of nee? En wat is de toekomst voor de garagist en automobilist? Staan er straks laadpalen in iedere voortuin? Of zijn er misschien nog alternatieven.

Topspreker en inspirator Freek Blekxtoon neemt u mee naar toekomst van mobiliteit.

Hier wil ik heen
AllParts_foto-ProMedia-720x540

Over Freek

Freek Blekxtoon is momenteel directeur van AllParts NL en maakt op 1 april de overstap naar Nexus Automotive International om het netwerk verder door te ontwikkelen.

Waar liggen de valkuilen en de kansen van energieopslag?

Tussentijdse energieopslag wordt in snel tempo een essentieel hulpmiddel om stroomfluctuaties op het net binnen beheersbare grenzen te houden. Bovendien, naarmate de feed-in-tarieven dalen, wordt de businesscase voor een energieopslagsysteem voor thuis dat het eigen verbruik verhoogt, met de dag steviger. Tussentijdse energieopslag verhoogt het eigen verbruik van geoogste zonne- en/of windenergie.

Hoe pakt u dat aan? In deze sessie krijgt u handvatten, tips & trics.

Hier wil ik heen
Johannes_Boonstra

Over Johannes

Johannes Boonstra van Victron Energy Systems heeft een imposante geschiedenis van werken in de elektrische en elektronische productie-industrie.

De rol van slimme bekabeling bij elektrificatie

De klassieke kabelboom loopt tegen zijn grenzen aan.

  • Hij wordt té omvangrijk
  • Hij is té kwetsbaar
  • Hij vraag enorm veel expertise van de bouwers
  • Fouten zijn aak moeilijk op te sporen.

Bent u op zoek naar een extreem betrouwbare oplossing voor verbindingen in mobiele machines? Murrelektronik biedt u dé oplossing. Het omvat IO-modules, voorgemonteerde en geteste aansluitkabels en connectoren. Een compleet beproefd systeem dat niet alleen sneller gemonteerd wordt, maar ook eenvoudiger te onderhouden is.

Kom naar de lezing van Martijn Verspeek van Murrelektronik.

Hier wil ik heen
Martijn-2

Over Martijn

Martijn Verspeek is verantwoordelijk voor Electrical Engineering bij Murrelektronik.

Nederlandse topkwaliteit batterijsystemen 24-900V tot 1 MWh

Elektrificatie in de breedste zin van het woord is een hot-topic op dit moment. Iedere dag zie je wel iets in het nieuws over salderen, thuisopslag, netcongestie en doelstellingen om het gebruik van fossiele brandstoffen te reduceren. Eén van de meest essentiële onderdelen binnen de elektrificatie zijn batterij systemen. MG Energy Systems is een Nederlands bedrijf gevestigd in Leeuwarden en gespecialiseerd in de bouw van high-end batterijsystemen. Deze batterijsystemen zijn geschikt voor diverse markten. In deze informatiesessie leer je wat de voordelen zijn van een MG batterijsysteem voor onder andere elektrische voortstuwing, industriële toepassingen en machinebouw.

Voor dergelijke systemen gelden vaak zeer specifieke kenmerken, zoals bijvoorbeeld een unieke feature om een redundant systemen te creëren. Wil je hier meer over weten, schrijf je dan in voor deze sessie.

Hier wil ik heen
MG team

Over Hans

Hans van der Zaag is Sales Manager bij MG Energy Systems (links op de foto)

Elektromotoren GVM voor mobiele toepassingen 24-650 V tot 325 kW

Om de overstap te maken van machines met verbrandingsmotoren naar elektrisch aangedreven machines zijn een aantal stappen en overwegingen nodig. Parker heeft hiervoor de benodigde componenten en selectietools beschikbaar om de juiste keuze in deze ontwikkeling te maken. Tijdens deze presentatie zult u meegenomen worden in het traject van de overschakeling van verbrandingsmotoren naar elektrische aandrijvingen. Tevens zullen de benodigde informatie en data besproken worden om tot een optimale keuze te komen. Parker heeft voor de elektrificatie van mobiele machines speciale productlijnen opgezet met permanent magneetmotoren, inverters, koelers en de benodigde accessoires.

Waar begint u? Deze twee specialisten van Parker vertellen verhalen uit de praktijk en nemen u mee op de reis naar elektrificatie.

Hier wil ik heen
From Diesel Combustion to More Electric Power Sources

Over Wilfried en Jos

Wilfried Grobbink is Application Engineer Controls & Hydraulics bij Parker Hannifin.

Jos Lentfert is Senior Project & System Engineer Mobile bij Parker Hannifin.

De laadervaring nog beter maken

Dankzij een unieke combinatie van automotive-expertise en energiekennis creëert Webasto een betrouwbare basis voor compatibele laadoplossingen. Met een bewezen geschiedenis in de automobielmarkt is Webasto uw betrouwbare partner voor elektromobiliteit – lokaal en wereldwijd. Er zijn verschillende hoogwaardige laadoplossingen voor elektrische voertuigen, voor zowel zakelijk gebruik als privégebruik. Intelligente laadstations plus digitale services maken het opladen van elektrische voertuigen eenvoudig, slim en efficiënt.

Tijdens deze lezing krijgt u duidelijke, eerlijke en toepasbare adviezen.

Hier wil ik heen
Peter Happel

Over Peter

Peter Happel is Accountmanager Charging van Webasto Benelux B.V.